• Kontaktlencse összecserélése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! A 17 éves lànyom mindkét kontaktlencséje cilinderes volt eddig, a legutóbbi vizsgálatkor viszont vàltozott! A bal szeme -1.75 cilinder nélkül, a jobb pedig -1 cilinderrel! Kapott a bal szemére 5 db napi lencsét, hogy kipróbàlja, jobb lesz-e így!Mikor màr az új havi lencséit tette volna be, rájött, hogy félre értette, összecserélte a lencséket! Okozhatott vele maradandó kàrosodást, hogy sokkal erősebb lencsét hasznàlt napokig? A másik kérdésem, hány évig, vagy hàny éves korig lehet kontaktlencsét hasznàlni? 41 éves vagyok, 23 éve van kontaktlencsém! Interneten rendelem egy webáruhàzból, évek óta nem voltam vizsgálaton, de semmi panaszom nincsen! Köszönöm vàlaszàt!

        Dr. Hangyál Éva válasza a kontaktlencse témában

        Tisztelt Kérdező! Fiatal embereknél a szem alkalmazkodó képessége még erős, emiatt a túlkorrekciót is el tudja viselni (minuszos szemüveg vagy lencse esetén). Viszont rövidebb idő után kifárad a szem, esetleg megfájdul a szem, a fej. A kontaktlencse viselésének nincs időkorlátja, csak esetleg orvosi ellenjavallata. Évente viszont KÖTELEZŐ szemészeti vizsgálaton résztvennie a kontaktlencse viselőnek és javasolt megbízható helyről (optikából) rendelni a lencsét. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 06., 08:06; Megválaszolva: 2016. január 06., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: