• Zöld hályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemnek tegnap mondták a szemészeten hogy nem jó a szem nyomás értéke.Nem járt még szemészeten csak most először mert a munkája révén sokat volt sötét szemüvegben.Okozhat ez tényleg zöldhályogot?Az érték az határeset volt :21.Köszönöm!Tisztelettel:Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Kedves kérdező!

        Egyetlen mérés eredménye, amely határérték  (21 Hgmm) még nem jelent zöldhályogot. Kontroll mérések szükségesek és teljes kivizsgálás (látótér, csarnokzug vizsgálat, esetleg terheléses vizsgálat.)
        A sötét szemüveg nem oka a zöld hályognak.
         DE: Aki hajlamos zöld hályogra vagy már kialakult a betegség adott típusa csak még nem igazolták a sötét szemüveg miatti szembogár kitágulás okozhat szemnyomás emelkedést! Egészségesekben nem!

        Tisztelettel,  Dr .Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-05 23:06:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: