• Szárazszemüség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Magas szemnyomás miatt XALACOM szemcseppet használok, okozhatja-e, hogy több alkalommal úgy érzem, mintha valami belekerült volna a szemembe. Szúró, égő érzés és azt gondolom, hogy ez szárazszemüség. Gyógyitható-e ez és hogyan? Ha nem használom a Xalacomot, akkor mit használjak helyette?

        WEBBeteg szakértő válasza a szemszárazság témában

        Kedves kérdező!

        A Xalacom az egyik legjobb, leghatásosabb kombinált csepp a zöldhályogra. Sajnos mint a legtöbb csepp a becseppentés után irritálja a kötőhártyát, csípi, szárítja a szemet.
        Amit javasolhatok: Finom mozdulatokkal fel kell rázni a szemcseppes fiolát, mert így egyenletes lesz a koncentráció, nem ülepedik az aljára. A cseppentés után kb. 15 percet kell várni - ennyi idő szokott kelleni a szem regenerálódásához. Ha még ezt követően is fennállnak a száradásos panaszok érdemes műkönnyet használni - lehetőleg tartósítószer menteset.
        A legalább 15 perces szünet kivédi a "kimossi" effektust!
         
        Ha így sem szünnek a panaszok, csak akkor fordulunk a szakorvoshoz a csepp cseréje miatt. A csernél nagyon fontos a szoros szemnyomás kontroll, mert kevés az ennyire hatásos csepp.

        Tisztelettel, Dr .Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-04 22:11:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: