• Látásromlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem,hogy az olvasó +1.0 D és az utcai +1.0 D között van e külömbség?Ha van mi az? Köszönettel! Zsuzsanna

        Dr. Hangyál Éva válasza a dioptria témában

        Kedves Kérdező! Az olvasó szemüveg használata az" öregszeműség", azaz egy működésbeli "lustaság" miatt szükséges. A távoli szemüveg egy anatómiai eltérés miatt kell. A kettő ha megegyezik, az még kikorrigálatlan dioptriahibát enged feltételezni. Szakorvosi vizsgálat szükséges ennek elkülönítésére. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2014. április 30., 12:22; Megválaszolva: 2014. május 04., 00:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: