• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kerdves Dr-nő-Úr 20hetes kismama vagyok,és ha visszaemlékszem terhességem eleje óta kezdtem észrevenni hogy valami nem stimmel a szememmel.fekete úszó szöszöket látok a szemem elött.főleg a szabadban,és a fehér háttereken,nagyon ritka amikor nem igy van,vagy pl ha nem figyelek oda,akkor nincs.aztán eszembejut hogy-de jó hogy most nem látom-aztán hirtelen előjönnek megint.nagyon idegesit ez a (jelenség?)talán úgy kezdödött el hogy szürkületben nem láttam túl jól.aztán a fény kezdett el zavarni,most ott tartok,hogy a jobb szemem néha fáj.néha arra a szememre homlyossan látok.mi lehet a baj?aggodom,daganat?meg fogok vakulni?félek.a szememen én semmilyen elváltozást nem látok.esetleg a terhesség okkozza?várom válaszát.üdvözlettel.K.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemprobléma témában

        Kedves kérdező!

        A fekete foltok, úszkáló homályok az üvegtest rostozatának összecsapzódása miatt van. 30 évtől kezdve szinte mindenkinél jelentkezhet. Ez a terhesség alatti vízháztartás felborulása miatt szokott fokozódni, ezért szembe tűnő ilyenkor. A homályos látás és a többi panasz a minimális vizenyőn kívül, a vérnyomás és vércukor szint ingadozás követezménye is lehet. Ezeket érdemes sűrűbben ellenőríztetni. Az elmondottak nem jellegzetesek daganatra, de ha nem szűnnek vagy fokozódnak érdemes megmutatni szemész szakorvosnak.
        Általánosságban igaz, hogy a terhesség során jelentkező elváltozások szerencsére a szülést követő hetekben sokat javulnak, szinte teljesen megszűnnek.

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 09:31:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: