• Szem betegségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Jobb szemem jobb oldali részén,folyamatosan egy buborék szerű kört látok fekete széllel és körülötte apróbb fekete pontokat.A szem vizsgálat alapján,üvegtestben úszkáló mobilis homályok, UH:B kép:j.o PVD.Az üt-i határhártya a papilla előtt megvastagodott egy körülirt helyen,retinochor.réteg fekszik. Fundus:papilla hat.követhető, C/D=0,3 az excav.kimélyült. A vizsgáló orvos szerint nincs segítség, a látásom zavaró tényezőjével kell együtt élnem. Nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy jobb szemem látóterében folyamatosan ott van egy fekete körben egy buborék és az apró fekete pontok, mint apróbb bogarak úsznak a látókörömben. Azt sem értem, hogy ez a látást zavaró tényező egyik pillanatról a másik pillanatra alakult ki. Előzetesen nagyon fájt a fejem /vizsgáló orvos szerint sem a magas vérnyomás, sem a fejfájás nincs összefüggésben ezzel a betegséggel/,lehajoltam és amikor kiegyenesedtem már megjelent a folt a látóteremben és azóta is folyamatosan észlelem. Az orvos 1000-es C vitamint írt elő, napi 1 tabl. Kétlem, hogy ez segítene.Kérdésem az lenne, hogy tényleg nincs semmilyen segítség? Tényleg el kell fogadnom ezt az állapotot? Tisztelettel várom válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön kérdésében leírt folyamat a szem üvegtestjének természetes elváltozása (sajnos).A folyamat részeként valóban akkor válik nagyon zavaróvá amikor hirtelen a látás útjába, az éles látás helye elé kerül. A látóidegfő körüli erősebben tapadó vastagabb gyűrű válhatott le. Szerencsére a vizsgálat szerint az ideghártya rendben fekszik, eltérés nélkül. A C vitamin és bő folyadék fogyasztás javasolt, mert az üvegtest átépüléséhez szükséges. Arról szoktak beszámolni a páciensek, hogy idővel lejjebb úszik és kikerül a látótérből a Weis gyűrű, illetve az ember hozzá szoknak a pontokhoz.Sajnos a számuk nem csökken. Műtétel lehetne eltávolítani ezeket a homályokat, de a vitrectomia rizikója sokkal nagyobb, mint a várható javulás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 22., 16:17; Megválaszolva: 2013. február 25., 17:16

        Tudjon meg többet: szem probléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen jó lett azon kis dioptria volt és kis cilinder, de a jobb szemem szerintem nem sikerült, azon...
        Kedves Doktor Úr! 38 éves nő vagyok.Korábban is voltak már hasonló panaszaim, de mostanában egyre gyakrabban érzem. Nehéz megfogalmazni, de Olyan érzés van a szememben, mintha be lenne dagadva, és be akarna görcsölni. Úgy érzem húzódik,...
        Tisztelt Doktor Úr! Problémám 2 hónapja kezdődött, pont akkor mikor új monitorokat kaptam a munkahelyemen és a jobb szemem nagyon sokat romlott rövid idő alatt. Fejtetőmön érzek nyilalló fájdalmat, eleinte csak naponta néhányszor, majd 2...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy ismerősnek (35 éves férfi) szürkehályogműtéte volt, műlencsét tettek be, távollátó korrekcióval. Kb. 5-7 évvel ezelőttig semmi baja nem volt a szemének, azóta kialakult farkasvakság, illetve csőlátás. A...
        Jo napot kívánok! A következő lenne a problémám...fél évvel ezelőtt volt egy autobalesetem, amiben beszakadt a fejem és azota kettős látásom van...a neurologus azt mondta hogy várjunk fél évet, mert addig helyre jöhet, na most ez...