• Szem betegségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Jobb szemem jobb oldali részén,folyamatosan egy buborék szerű kört látok fekete széllel és körülötte apróbb fekete pontokat.A szem vizsgálat alapján,üvegtestben úszkáló mobilis homályok, UH:B kép:j.o PVD.Az üt-i határhártya a papilla előtt megvastagodott egy körülirt helyen,retinochor.réteg fekszik. Fundus:papilla hat.követhető, C/D=0,3 az excav.kimélyült. A vizsgáló orvos szerint nincs segítség, a látásom zavaró tényezőjével kell együtt élnem. Nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy jobb szemem látóterében folyamatosan ott van egy fekete körben egy buborék és az apró fekete pontok, mint apróbb bogarak úsznak a látókörömben. Azt sem értem, hogy ez a látást zavaró tényező egyik pillanatról a másik pillanatra alakult ki. Előzetesen nagyon fájt a fejem /vizsgáló orvos szerint sem a magas vérnyomás, sem a fejfájás nincs összefüggésben ezzel a betegséggel/,lehajoltam és amikor kiegyenesedtem már megjelent a folt a látóteremben és azóta is folyamatosan észlelem. Az orvos 1000-es C vitamint írt elő, napi 1 tabl. Kétlem, hogy ez segítene.Kérdésem az lenne, hogy tényleg nincs semmilyen segítség? Tényleg el kell fogadnom ezt az állapotot? Tisztelettel várom válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön kérdésében leírt folyamat a szem üvegtestjének természetes elváltozása (sajnos).A folyamat részeként valóban akkor válik nagyon zavaróvá amikor hirtelen a látás útjába, az éles látás helye elé kerül. A látóidegfő körüli erősebben tapadó vastagabb gyűrű válhatott le. Szerencsére a vizsgálat szerint az ideghártya rendben fekszik, eltérés nélkül. A C vitamin és bő folyadék fogyasztás javasolt, mert az üvegtest átépüléséhez szükséges. Arról szoktak beszámolni a páciensek, hogy idővel lejjebb úszik és kikerül a látótérből a Weis gyűrű, illetve az ember hozzá szoknak a pontokhoz.Sajnos a számuk nem csökken. Műtétel lehetne eltávolítani ezeket a homályokat, de a vitrectomia rizikója sokkal nagyobb, mint a várható javulás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 22., 16:17; Megválaszolva: 2013. február 25., 17:16

        Tudjon meg többet: szem probléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi dologban kérném a segítségét. Kisfiam 2 éves. Egy fejet ért ütés után a pupillák egyenlőségét egy ismerősöm úgy ellenőrizte, hogy többször közelről belevilágított az okostelefonja zseblámpa...
        Tisztelt Dr.! Három het volt szürke hályog műtétem. Az orvos szerint jól sikerült, nekem viszont van egy - két érdekes jelenség amelyek a műtét óta "látok"! Az orvost nem tudom elérni, képzésen van. Nyugtalanítanak esek a jelenségek,...
        Tiszteletem! Azt szeretném megkérdezni ,hogy -7,5 es -8 a másik szemem,edzeni szeretnék és ez mennyire jelent veszélyt a szememre nézve? Nem erőemelesre gondoltam itt hanem egy kis izmot szeretnék felszedni testépítessel.Melyek azok a gyakorlatok...
        Tisztelt Doktor Úr! Autista felnőtt lányom erősen rövidlátó, de nem akar szemüveget, vagy kontaktlencsét hordani. Láttam a neten a PtiMaskPro nevű készüléket, amely a szem maszírozásával javítja ki a látáshibákat és megnyugtatja a...
        Tisztelt Doktor Úr! Inzulinos cukorbeteg vagyok, de általában a cukrom 6 körül van. 2 év alatt 11 műtétet hajtottak végre a szemeimen. Bal szemem: Bevérzés miatt szilikont tettek bele, és lézerrel valamilyen eret elégettek benne. A szilikon...
        Tisztelt Doktor Úr! Lányunknak, az 1 éves rutin szemvizsgálaton azt állapították meg, hogy szemüvegre van szüksége. Ennek oka, a 2 szem közötti magas dioptria különbség. +2 / +4 dioptriájú szemüveget kapott. Azt a tájékoztatést kaptuk,...