• Szem betegségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Jobb szemem jobb oldali részén,folyamatosan egy buborék szerű kört látok fekete széllel és körülötte apróbb fekete pontokat.A szem vizsgálat alapján,üvegtestben úszkáló mobilis homályok, UH:B kép:j.o PVD.Az üt-i határhártya a papilla előtt megvastagodott egy körülirt helyen,retinochor.réteg fekszik. Fundus:papilla hat.követhető, C/D=0,3 az excav.kimélyült. A vizsgáló orvos szerint nincs segítség, a látásom zavaró tényezőjével kell együtt élnem. Nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy jobb szemem látóterében folyamatosan ott van egy fekete körben egy buborék és az apró fekete pontok, mint apróbb bogarak úsznak a látókörömben. Azt sem értem, hogy ez a látást zavaró tényező egyik pillanatról a másik pillanatra alakult ki. Előzetesen nagyon fájt a fejem /vizsgáló orvos szerint sem a magas vérnyomás, sem a fejfájás nincs összefüggésben ezzel a betegséggel/,lehajoltam és amikor kiegyenesedtem már megjelent a folt a látóteremben és azóta is folyamatosan észlelem. Az orvos 1000-es C vitamint írt elő, napi 1 tabl. Kétlem, hogy ez segítene.Kérdésem az lenne, hogy tényleg nincs semmilyen segítség? Tényleg el kell fogadnom ezt az állapotot? Tisztelettel várom válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön kérdésében leírt folyamat a szem üvegtestjének természetes elváltozása (sajnos).A folyamat részeként valóban akkor válik nagyon zavaróvá amikor hirtelen a látás útjába, az éles látás helye elé kerül. A látóidegfő körüli erősebben tapadó vastagabb gyűrű válhatott le. Szerencsére a vizsgálat szerint az ideghártya rendben fekszik, eltérés nélkül. A C vitamin és bő folyadék fogyasztás javasolt, mert az üvegtest átépüléséhez szükséges. Arról szoktak beszámolni a páciensek, hogy idővel lejjebb úszik és kikerül a látótérből a Weis gyűrű, illetve az ember hozzá szoknak a pontokhoz.Sajnos a számuk nem csökken. Műtétel lehetne eltávolítani ezeket a homályokat, de a vitrectomia rizikója sokkal nagyobb, mint a várható javulás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2013. február 22., 16:17; Megválaszolva: 2013. február 25., 17:16

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 10 napja iszonyatos módon szédülök. sajnos ez nem időszakos, hanem 24 órában. Látászavaraim is vannak illetve nyomás van a fejemben, Jártam fül orr gégésznél, Neurológusnál. Szedek Betasercet..de eddig semmi...
        Reggel egy szuro erzessel ebredtem,es a szememben ezt talaltam.Vajon mi lehet ez? Forduljak orvoshoz vele?vagy esetleg elmulik magatol?!!
        Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Véletlenül belevilágítottak a szemembe egy 150 lumenes fényerősségű elemlámpával. Szinte azonnal elkaptam a fejemet (talán még 1 másodpercig sem néztem bele), de így sem volt kellemes a szememnek. Kérdésem az,...
        Tisztelt Doktor Úr! Bal szememben 2-3 napig mozgatásra tompa fájdalmat éreztem, az ezt követő reggelen már alig láttam vele. Először kezdődő migrénnek gondoltam, de a "szürkeség" nem teljesen takarta ki a tárgyakat, valamint jóval...
        Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Jelenleg nem hordok sem szemüveget sem kontaktlencsét bár messzire már nem látok élesen. Tehát rövidlátó vagyok, ami annyit tesz, hogy mínuszos szemüveget kellene hordanom tudtommal. Közelre jelenleg jól...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Körülbelül 4 napja erőselet pislogtam mivel pislogáskor fájdalmat éreztem a bal szememben. Ezt tegnap próbáltam abbahagyni és nem is fáj csak esetleg ha elkezdem csinálni többször. De ma délelőtt elkezdett sajogni a...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő lelet értelmezésében kérném segítségét - sajnos a vizsgálaton nem kaptam választ a kérdéseimre, és most nem panaszkodni szeretnék, csak tudom, hogy élőben a legjobb megkérdezni mindent, de ez itt sajnos nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem edzeni a Geoway által forgalmazott infratrainerrel és az lenne a kérdésem, hogy az infralámpák mennyire (ha egyáltalán) károsak a szemre. Néhány fórumon olvastam, hogy védőszemüvek kellene, mert esetleg...
        Kedves Doktor Úr! A naokban szemészeti szakrendelésre mentünk apukámmal, (62éves), ahol nyilt zugu zöldhályogot állapitottak meg, Taflotan szemcseppet irtak fel, és elküldték a szemészeti lézer szakrendelésre. A kérdésem az lenne, hogy mit...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok és lézeres szemműtéten gondolkozom, mert sajnos elég nagy dipotriáim vannak, jobb szemem -5.75 a bal pedig -4,25 mindkettő cilinderrel. A lézeres szemműtét témába ezért eléggé beleástam magam és...