• Szem betegségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Jobb szemem jobb oldali részén,folyamatosan egy buborék szerű kört látok fekete széllel és körülötte apróbb fekete pontokat.A szem vizsgálat alapján,üvegtestben úszkáló mobilis homályok, UH:B kép:j.o PVD.Az üt-i határhártya a papilla előtt megvastagodott egy körülirt helyen,retinochor.réteg fekszik. Fundus:papilla hat.követhető, C/D=0,3 az excav.kimélyült. A vizsgáló orvos szerint nincs segítség, a látásom zavaró tényezőjével kell együtt élnem. Nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy jobb szemem látóterében folyamatosan ott van egy fekete körben egy buborék és az apró fekete pontok, mint apróbb bogarak úsznak a látókörömben. Azt sem értem, hogy ez a látást zavaró tényező egyik pillanatról a másik pillanatra alakult ki. Előzetesen nagyon fájt a fejem /vizsgáló orvos szerint sem a magas vérnyomás, sem a fejfájás nincs összefüggésben ezzel a betegséggel/,lehajoltam és amikor kiegyenesedtem már megjelent a folt a látóteremben és azóta is folyamatosan észlelem. Az orvos 1000-es C vitamint írt elő, napi 1 tabl. Kétlem, hogy ez segítene.Kérdésem az lenne, hogy tényleg nincs semmilyen segítség? Tényleg el kell fogadnom ezt az állapotot? Tisztelettel várom válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a szem probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön kérdésében leírt folyamat a szem üvegtestjének természetes elváltozása (sajnos).A folyamat részeként valóban akkor válik nagyon zavaróvá amikor hirtelen a látás útjába, az éles látás helye elé kerül. A látóidegfő körüli erősebben tapadó vastagabb gyűrű válhatott le. Szerencsére a vizsgálat szerint az ideghártya rendben fekszik, eltérés nélkül. A C vitamin és bő folyadék fogyasztás javasolt, mert az üvegtest átépüléséhez szükséges. Arról szoktak beszámolni a páciensek, hogy idővel lejjebb úszik és kikerül a látótérből a Weis gyűrű, illetve az ember hozzá szoknak a pontokhoz.Sajnos a számuk nem csökken. Műtétel lehetne eltávolítani ezeket a homályokat, de a vitrectomia rizikója sokkal nagyobb, mint a várható javulás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Papp Júlia
        Dr. Papp Júlia, szemész
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 22., 16:17; Megválaszolva: 2013. február 25., 17:16

        Tudjon meg többet: szem probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! A párom 2 hete úgy döntött hogy megműtteti a szemét...az előzetes vizsgálatok alkalmával kiderült,hogy mind a két szemfeneke megvan repedve. (pontosabban erre utaló jeleket láttak) Ezután elküldte öt a háziorvosa...
        Tisztelt Címzett! Körülbelül 3/4 éve folyik a szememből a könny kisebb nagyobb intenzitással. Számítógépen dolgozom kb napi 10 órát.A dolog egy hosszas túlórázás után indult amikor nagyon megerőltettem a szememet, azóta voltam orvosnál...
        Kedves Doktornő! Az lenne a kèrdésem,hogy pàr napja homályosan látok nem egész nap és szúr a szemem és néha olyan fekete csíkok folynak a szemem előtt és olyan érzés mintha kifujta volna a szememet a szél.Még orvosnál nem voltam.Annyit...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azután szeretnék érdeklődni, hogy ha valaki Meibom-mirigy diszfunkcióban szenved és a Meibom mirigyei teljesen beszáradnak, pusztán némi váladék ürül belőlük, melynek következtében a könnyfilm felszakadási...
        Kedves doktorur/no! A kislanyom 2 honapos es a bal szeme 3 napja konnyezik es csipasodik! Mitol lehet ez? Elmulik magatol,vagy orvoshoz kell vinni?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hosszabb ideje végzek adminisztratív munkát, emellett tanulok is, így akár napi 12 órát is számítógép előtt töltök. A szemem egyre hamarabb elfárad, könnyezik és esetenként szúró fájdalommal is jár. Többször...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Gyerekkorom óta rossz a jobb szemem,de mivel a bal nem,ezért nem hordtam szemüveget, bár minden alkalmassági vizsgálaton javasolták.Amikor legutóbb rávettem magam ,hogy szemüveget csináltatok nem jártam sikerrel, egyik...
        Jó estét! 8 évig hordtam szemüveget aztán most 3. éve hogy nem hordom de most már nem igazán látok messzire úgyhogy kontaktlencsét szeretnék csak nem tudom, hogy az mitől függ és azt ugyan azzal a recepttel lehet kiváltani amivel a...
        Jó estét kívánok!Attila vagyok,32 éves.Két napja futballoztunk,és egy erős találat érte a labdával a szemem környékét.Az ütés után pár másodpercig nem éreztem azt az oldalt,és utána egy halvány zavaró árnyat láttam a szemem alsó...
        Kedves Doktor Úr/ Nő! Kontaktlencsés vagyok.A problémám annyi, hogy 2 napja, este elkezdett picikét karistolni a jobb szemem tetejénél a szemem felülete, ami azt jelenti, hogy ha rácsuktam a szemhéjamat, akkor égető érzésem volt azon a ponton....
        Tisztelt Doktornő ! Szemvizsgálaton plán + 0,5cyl dioptriát írtak fel mindkét oldalra. Amig nem hordtam nem éreztem hiányát. Pár napja hordom nem állandóan viszont néha úgy érzem mikor leveszem hogy a homlokomnál van egyfajta nyomás...
        Kedves Válaszadó! Rendelőbe nem mennék ezzel,nem olyan súlyos,önöket szeretném kérdezni. Pár hete merevebbek lettek a szemeim,eddig is sokat olvastam,de ez új dolog. Több közelre nézés,olvasás után távolabbra nézek,de a két szem nem áll...
        Kedves Doktornő! A következő lenne a kérdésem: amikor közelre nézek (mondjuk az egyik ujjamra), akkor nekem a háttér szétcsúszik. És ugyanez igaz a forditottjára is, amikor a hátteret nézem 2-őt látok az ujjamból. Mitől lehet ez? Ez...
        22 éve cukorbeteg vagyok, korábban tablettás kezeléssel,jelenleg Humulin R és N inzulinnal, Merckformin tablettával kezelnek.Bal szemen proliferatív retinopathia miatt panretinális lézerkezelést végeztek /Honvéd Kórház/, de a probléma nem...
        Üdvözlöm Doktornő! Szürke hályog műtétem a bal szemen 2014.06.11.-én volt és azóta a szemem sarkában folyamatos vibrálás és fényvillogások vannak, illetve a szemgödörből egy kicsit ki van emelkedve és nagyobb mint a jobb szem. Azt...
        Jonapt. Kérdezném hogy a fiamnak miyopia szem betegsége van és sajnos vajdasàgban nem merik megoperàlni de öneki van egy ritka generikai betegsége marfan sindromàja és nem tudjuk hogy mere tovàb.sajnos az anyagi hàt terünk is rosz.a szemüveg...
        2012 májusában szemfenéki gyulladást diagnosztizáltak a bal oldali szememen. A vér - és egyéb vizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy ér-és ideghártya gyulladásom van (chorioretinealis). A kezelés alatt egy kifejezetten szemproblémákkal...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Vírusos szaru- és kötőhártya gyulladást diagnosztizáltak mindkét szememen, a bal szememen sokkal erősebb volt a gyulladás, az a szemem erőteljesebben könnyezett, megduzzadt a felső szemhéjam, erőteljes szúró érzést...
        Tisztelt Doktor Úr, Nő! 23 éves vagyok és zöldhályogom van amit kezelek szemcseppel, 1 hónapja voltam szemésznél 13-14 volt a tartomány. 3 napja vakoljuk a falat itthon és azóta olyan mintha zsibbadna a szemem alja délután esti tájakba. Mintha...
        Tisztelt Doktornő! 2 hete viselek kontaktlencsét, és az egyik napon a jobb szememből nagyon nehezen tudtam kivenni a lencsét. Ezután a szemem nagyon véres lett. Másnapra nagyjából elmúlt, viszont maradt egy véres folt körülbelül a szemgolyóm...