• Allergiás szemgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Évek óta szenvedek pollenallergiába, ami szemtüneteket is produkál (könnyezik és viszket) tavasszal. Ilyenkor menetrend szerint összeszedek kötőhártyagyulladást is, ami teljesen más kezelést igényel. Tudok-e valamit tenni a kötőhártya-gyulladás megelőzéséért? Ilyenkor amúgy is eléggé megviseltek a szemeim a sok könnyezéstől. Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártyagyulladás témában

        Tiszelt kérdezõ!

        Az allergiás tünetek jelentkezése során a kötõhártya sokkal sebezhetõbb egyéb fertõzõ betegségekkel szemben is. Nagyon vigyázni kell, hogy az erõsen viszketõ szemet ne dörzsöljük! Fontos az idõben elkezdett allergia elleni szemcsepp kezelés, gyakori mûkönny vagy szemgél használata, amely az allergéneket távoltartja. Minden csepp tartósítószer irritálhatja a szemet, érdemes megkérdezni az allergológiai szakrendelésen a gyógyszer szedését.


        Tisztelettel: dr Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-01 15:05:48; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: