• Xalacom szemcsepp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három szemészeti vizsgálta, ebből 2 látótér vizsgálat után a szemorvos Xalacom cseppeket írt fel, napi1xmk szembe.A szemnyomásom: 19-21;23-22, ma 21-19 volt. Mennyi a normális? Ugyanis a doktornő szerint ezek határesetek, azaz még nem nevezhető magasnak, de 20 alatt kellene legyen, mint mondta. A látótér vizsgálat kapcsán: a jobb esetébe " a vártnál jobb", a bal szem esetében minimális eltéréseknek nevezte. Nem tudom mit kell nézni, illetve olvasni a leleten, a fekete rész gondolom, amit nem láthattam.( megjegyzem iszonyatosan frusztráló egy vizsgálat, első alkalommal szédelegtem utána, mára felkészültem kissé, s nem értem miért kell feltétlenül mindig ugyanabban a sorrendben, így a végére már minden ugrál, és homályos, 5 perc rém sok idő egy sötét odúban). Tehát,kérdésem, van e bármilyen természetes módja a szemnyomás csökkentésének? ha most elkezdem ezt a cseppet életem végéig csepegtetni kell vajon? Vagy lehetséges hosszú távú normalizálódás? Ami még nem világos, hogy e készítmény mellett vajon miért nincs szükség műkönnyre?

        Dr. Papp Júlia válasza a emelkedett szemnyomás témában

        Tisztelt kérdező! A műkönny használata a szemnyomás csökkentő szemcsepptől független. Ha szükségét érzi, adott idő (néhány perc) kivárása után nyugodtan cseppentheti ezeket a készítményeket is tovább. A szemnyomás csökkentése nagyon fontos, tanulmányok igazolták, hogy az egészen alacsony nyomásértékek mellett van legnagyobb "biztonságban" a szem idegrost rétege. Hosszú távon meg kell találni mely szemcsepp mellett fog teljesen normalizálódni a szemnyomás. A látótér vizsgálat "sajnos" nagyon fontos funkció ellenőrzés, esetleg lehetne szólni, hogy legközelebb a másik szemmel kezdje. (saját tapasztalatból tudom, hogy a feszült figyelem során szinte elmosódik, homályba kerül a periféria és szinte káprázik az ember szeme.) a másik fontos vizsgálat az OCT, mely az idegrostréteg vastagságát a papilla állapotát tudja precízen nyomon követni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. december 20., 18:52; Megválaszolva: 2011. december 25., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: