• Szembevérzés glaukómával kezelt szemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Glaukómával kezelt szem bevérzése esetén szükséges-e orvoshoz fordulni? Jelenthet-e problémát?Szembevérzésem még egy alkalommal volt, 6 évvel ezelőtt. Közel 1 éve állapították meg a Glaukómát. .Szemnyomásom minden esetben 10-12 volt, kb. 2 hete voltam szemészeti ellenőrzésen. Köszönöm a válaszát. Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a szembevérzés, glaukóma témában

        Tisztelt kérdező! A felszínes kötőhártya ereinek megpattanásából adódó vérzés általában inkább ijesztő és kevésbé veszélyes. Érdemes érfal erősítő gyógyszert szedni pl. Rutascorbin tabl. ellenőrizni a vérnyomást stb. Néhány nap alatt még nőhet a mérete a vérzésnek, ami annak köszönhető, hogy a vér szétoszlik a szemgolyó felszínén. Ezt követően azonban fokozatosan csökkennie kellene a méretének a felszívódással szinkron. Kicsit érdemes előrébb hozni a következő kontrollt, de ha más tünet, probléma nincs akkor külön kontroll nem valószínű, hogy szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. december 10., 22:43; Megválaszolva: 2011. december 15., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: