• Szédülés, hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr / doktornő, 5 hónapja elkezdtem enyhén szédülni és enyhe hányingerem is volt. Hasmenés illetve hányás nem volt. Az orvos elküldött a szemészhez, egy szemüvegcsere megoldotta a problémát. 5 hónap után okozhatja ismét a szem ezeket a problémákat ? A tünet inkább csak reggel jelentkezik, hányás sosem volt és a szédülés sem volt soha erős. Elég sokat ülök számitógép előtt (sajnos munkával jár). A jelenlegi szemüvegem : Jobb : +0,75 -2,75 , Ball -1,00 , -1,50. 2 hete erősen megfáztam, vért köhögtem fel (kevesett). Elküldtek röngtgenre, de csak egy kis "virózist" mutatott (?). Kaptam Lekoklart (500 mg) és Eurespalt (80 mg). Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemüvegcsere, szédülés témában

        Tisztelt kérdező! A megfázásból való teljes felépülést követően érdemes lenne újból kontrolláltatni a szemüveget, bár ritka, hogy a szemüveg miatt reggel jelentkezne a panasz amikor még kevés ideig viselte a korrekciót. Emellett jó volna a belgyógyászati vonalat is ellenőrizni (vérnyomás, vérkép stb.) nem más húzódik-e meg a háttérben. Ezekhez a vizsgálatokhoz is nagyon fontos a viralis infekcióból való teljes felépülés, mert a tüneteket, panaszokat befolyásolhatja!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. december 07., 10:30; Megválaszolva: 2011. december 12., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: