• Glaukóma gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A napokban a következő dologra lettem figyelmes: ha az egyik szemem becsukom/letakarom akkor a másik szememmel egy foltban nem látok/nem érzékelek semmit, de ez csak bizonyos fókusztávolságnál és szögben jelentkezik. -0,5ös szemövegem van 1 éve, amit az utóbbi időben már gyengébbnek érzek (főleg táblához használom). Ezen kívül az arcomon jó ideje használok kortikoszteroidokat ekcéma ellen (a szem körül is), olvastam hogy ezek mellékhatása lehet glaukóma. Nagyon meg vagyok ijedve, előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a Glaukóma, látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A használt kortikoszteroid tatalmú krémből nagyobb mennyiségnek kellene felszívódni és a véráram útján eljutni a szembe, hogy a fenn említett mellékhatás kialakuljon. Mindenesetre az átmeneti látótér kiesést feltétlenül ki kellene vizsgálni. Valószínűleg a vezérszemet takarta le és ekkor jelentkezett a panasz a subdomináns szemen, elképzelhető, hogy ez már nem újkeletű dolog.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. december 03., 08:56; Megválaszolva: 2011. december 07., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: