• Szemkárosodást szenvedhettem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! Hétfőn kora reggel felkapcsolták rám a villanyt és véletlen hirtelen belenéztem, mert gyorsan fel kellett kelni(Nem vagyok migrénes, bátyámnál fiatalabb korában előfordult többször is.) Szinte azóta fáj a fejem, néha szemem is. pl szemem sarkára nézek bal/jobb/fel/le nagyon fáj, olyan érzetet kelt mintha a szem izmaim fájna nagyon, illetve további hirtelen világosságra, fényre megfájdul a szemem az eset óta. Nem szoktam gyógyszert szedni, de már tegnap délután kénytelen voltam bevenni egy fél algopirint, ez kitartott egész estig. Alap esetben, előre, egyenesen nézek és pislogok nem fáj. Ha tükörben megnézem, kissé hajszáleres és nem normál fehér szinü mint korábban. Olvasni tudok, elvileg látok normálisan csak fáj, néha napközben pár órára elmúlik ez a fájdalom. Rettenetesen félek hogy valamilyen szemkárosodás ez. Hogy lehetne ezt kezelni ? Mit tanácsolnak? Előre is köszönöm szépen a válaszukat! Tisztelettel: Fehér Zoltán

        Dr. Papp Júlia válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! Véletlen egybeesés is lehet, hogy a szemizom fájdalom és a fejfájás egyszerre jelentkezett az erős fénybe tekintéssel, illetve utána. Érdemes lenne kivizsgáltatni a fejfájást és a szemészeti kérdéskört is. A szemizmok érzékenységének hátterében több tényező is állhat ezeket fontos lenne tisztázni - viralis fertőzés, pajzsmirigy eltérés, önmagában szemizom gyulladás stb. Ha az okot pontosan kiderítették, akkor lehet tovább lépni addig sajnos csak sötétben tapogatózunk.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 30., 17:00; Megválaszolva: 2011. december 07., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: