• Kancsalsági szög 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm szépen az elöző válaszát Doktornő! Kicsit leirom részletesebben a problémát Mind a két szemem mütötték egyiket másfél éves koromban masikat két és fél mind2 szem befele állt. Mostani vizsgálat szerint Sztereolátás nincs fúzió sincs de mind két szememmel jól látok látással sose volt gond.De amit le írtam elöző levelemben hogy én sem látok magamon kancsalságot csak ha fáradt vagyok és az orvos is azt mondta hogy ő sem vesz észre semmit. Azt is amit irtam hogy ugymond elhomályositom a látásom akkor megy csak ki a bal szem, gondolom ez valami pihentető funkció ,de erre nincs kényszer se csak ha akarom ugymond tudok ilyet .Ha fáradt vagyok picit befelé vagy felfele tér el de nem nagyon. Akkor a bal szem max 10fok távolra kifele amit a leletbe be lett irva (amire az orvos azt mondta hogy csak akkor látszik ha például egy hegyről nézem a tájat) akkor ez ugymond nem állandó kancsalság csak "végtelenbenézésnél" kelezkezhet? Másik kérdésem meg az lenne hogy a jobb szemnél meg közelre 4fokot irtak . Irta a doktornő hogy közelre nézéskor amúgy is belejebb van egy kicsit a szem akkor ott ez a 4 fok nem igazán észrevehető? Köszönöm szépen a választ előre is kedves Doktornő! Remélem érthetően fogalmaztam

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! A kiegészítéssel, már pontosabb a helyzet. A végtelenbe nézéssel, a szemizmok ellazításával "kiváltott" kancsalságot nem kell állandó kancsalságnak tekinteni. A közeli 4 fok pedig szinte elenyésző, főleg, hogy mindkét szem műtve volt. Nagyon örülök, hogy mindkét szemen nagyon jó a látás - bár leírta, hogy nincs fúzió, nincs sztereo látás valamennyire együtt működhet a két szem, hisz közel párhuzamos a szemállás és csak akkor figyelhető meg minimális kancsalság, ha tudatosan "elhomályosítja", kikapcsolja az egyik szemet.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 25., 18:16; Megválaszolva: 2011. december 01., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: