• Miért véres a szemem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Számítógéppel dolgozom napi 12 órát.Régebben az iskolatáblához -0,5-ös szemüveget írtak fel.Ezt már nem használom, mert számítógéphez nem igénylem.De már hónapok óta állandóan be van vérezve a szemeim sarka.Nemrég voltam szemészeten, ahol azt mondták, hogy a tüsszentéstől vérzik be a szemem és csak emiatt nem javasolják a szemüveg használatát a számítógéphez. Nap végére már fáj és ég. Mivel fiatal vagyok még az orvos szerint ez teljesen normális.Szemcseppel megszüntethető ez a probléma vagy műteni kell? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szemcsepp, szemszáradás témában

        Kedves Kérdező! Az enyhe kötőhártya bevérzés lehet egy hirtelen vérnoymáskiugrástól vagy tüsszentéstől, nem jelent kórosat. Az estére kialakuló égő, fájdalmas érzés amiatt van, hogy nem pislog eleget a monitor nézése közben, és így kiszárad a szeme. Ezen vény nélkül, patikában kapható szemcseppel (pl. Visine) lehet segíteni.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. november 23., 20:49; Megválaszolva: 2011. november 24., 13:58

        Tudjon meg többet: szemcsepp, szemszáradás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kislányom 11 éves.Egy éve a szemészeten megállapítottak, hogy enyhén rövidlátó, jobb szemén -0.25 dioptria volt. Felírtak szemüveget, hogy igény szerint viselje. Nem hordta, mert nem érezte szükségét...Most, egy év múlva már 1.5...
        Színtévesztésre van valami gyógymód, vitamin, mûtét vagy bármi megoldás?
        Kedves Doktor Úr! Pár éve volt PRK-s látásjavító műtétem, ahol megállapították, hogy az egyik szememen V-VII ó-ig csigamászás degeneráció látható, egyebekben ép. Azóta nem vizsgálták a szemfenekem. Egy ilyen elváltozással lehet...