• Ödémás szemek reggelente

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Drnő! A következő problémával fordulok Önhöz: édesanyám (51) szeme reggelente gyakran beödémásodik már hosszú évek óta (20-25). Ez okból kifolyólag korábban már elküldték többször pajzsmirigy illetve teljes vérkép vizsgálatra, ahol viszont mindent rendben találtak. Gyógyszert nem szed, azonban állítása szerint ez a jelenség leginkább akkor fordul elő, mikor menstruál. Már évek óta szenved ettől a kellemetlenségtől, ezért remélem tud segíteni ez ügyben. Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel, Vajda Kata

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szemödéma témában

        Kedves Kérdező! Az elvégzett vizsgálatokkal a pajzsmirigybetegséget és a vesebetegséget kizárták. A menstruáció körüli vízvisszatartás ismert jelenség. A menstruációt megelőző tünetek a test víztartalmának gyarapodásával összefüggésbe hozhatók. A menstruációt megelőző időszakban a nők testsúlya 3-5%-kal emelkedik. A súlygyarapodás meghaladhatja az 1 kg-ot is. Ennek kialakulása nem teljesen tisztázott, ösztrogén-túlsúllyal magyarázható. Ha a menstruációt követően panasza megszűnik, nincs oka aggodalomra. Az életkorból adódóan várhatóan a panasz rövidesen megoldódik.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. november 20., 18:43; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: