• Miért látok röpködő kristályokat a jobb szememmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb 1 hete röpködő kristályszerű foltokat látok a jobb szememmel és nyomást érzek (fáj a jobb szemem), lüktet is közben, valamint a fejem is megfájdul. Idáig semmilyen betegségem nem volt, nem vagyok szemüveges. Ezek a kis fények jobban a monitor vagy éles fényben jönnek elő. A szemnyomás/szemfájás akkor is elő szok jönni amikor erősebben forgatom a szememet, kicsit véreres is. Megmértem a vérnyomásomat, 153/77 volt legutoljára, de egyik nap 115/59 volt. Nem tudom hogy összefüggésben lehetnek-e a kristályok a vérnyomásommal. Mostanában diétázok kicsit és mellette dohányzok ha ez számít. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: András

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne szemészeti műszeres szakorvosi vizsgálatra elmenni, mert a szemnyomódás hátterében emelkedett szemnyomás is állhat. A biztonság kedvéért ki kell zárni a zöld hályog lehetőségét. Fontos lenne emellett a homályok hátterét is felderíteni, mert a hirtelen nagy mennyiségben megjelenő üvegtesti homályok hátterében az egyszerű töredezettségen kívül fontos retina betegségek is állhatnak.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 19., 01:03; Megválaszolva: 2011. november 22., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: