• Szembevérzés monitor, magas vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal szemem szélén egy 1cm x 1cm nagyságú élénkpiros bevérzés jelent meg a minap. Előző napon az orrom enyhén vérzett (orrfújásnál vettem észre), ami esetemben nem szokatlan (vékony erek az orrban), de az évnek ebben a szakában nem jellemző, inkább nyáron. Nem fáj a fejem, a családomban gyakori a magas vérnyomás ám nálam (még) nem jelentkezett és az utóbbi időben rendszeresen étkezem viszont a munkám és tanulmányaim miatt sokat ülök számítógép előtt. A kérdésem, hogy mi okozhatja, kell-e aggódnom, vagy ez előfordulhat (enyhe stressz mindig jelen van az életemben) és kell-e orvoshoz fordulnom ha az állapotom nem rosszabbodik (utánaolvasásom szerint 1-2 héten belül felszívódik)? Olyan 12-18 órája jelenhetett meg és azóta nem vettem észre változást csak a bal szemem enyhén ég, de nem kellemetlen (olyan mintha sokat néztem volna a monitort).

        WEBBeteg szakértő válasza a szembevérzés témában

        Kedves Kérdező! Egyszerű kötőhártya vérzésről van szó, ha egyéb tünet nem társul hozzá. Átmeneti erőlködés, vérnyomás kiugrás okozhatja. Érdemes Rutascorbin kúrát tartani. Ha tartósan megmarad és nincs látható változás, akkor orvosi vizsgálat javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 16., 18:14; Megválaszolva: 2011. november 18., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: