• CAN-C szemcseppek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Szabó Júlia szemorvosnő! Az interneten Magyarországon is hozzáférhető a CAN-C szemcsepp, mely állitólag sok esetben megszünteti, vagy javítja a cataracta szürkehályog állapotát. Érdemes lehet-e megrendelni? Ha igen, itt Magyarországon a gyógyszertárban miért nem lehet beszerezni???? Nincs retinaszakadásom, mégis villámlik -főleg sötétben és zöld falnál, égre nézésnél is az egyik szemem - . Semmit nem adnak rá! Meg kell-e emelni az ágyfejrészt teljesen éjszakára? Állitólag a Can-C retina problémákat is javíthatná.Van-e, volt-e olyan betege akiknek ez használt, vagy nem használt?

        Dr. Papp Júlia válasza a szürkehályog témában

        Tisztelt kérdező! Két részre bontanám a kérdését. A villámlás észlelése, zavaró fényjelenség észlelése és ennek kontrollálása. Bár nincs perifériás retina szakadása, azért gondolom az üvegtest leválása miatt csak irritálódik, vongálódik a retina és jelennek meg a panaszok. Fontos lenne ezeket újra és újra ellenőriztetni. A magyarországi gyógyszertárakban megjelenő gyógyszereket nagyon szigorúan szabályozzák és feltételekhez kötik. Az Nalfa acetilcarnosine hatóanyaggal kapcsolatos cikkeket tudtam csak átolvasni, mert személyes tapasztalatom nincs még a szemcseppel kapcsolatban. A cikkek adatai alapján a napi 2x használat huzamosabb ideig segít a szemnek az oxidatív stresszel szembeni küzdelemben. az oxidatív stressz pedig a legtöbb szemészeti betegség alapja. A cataracta lefolyása jellegzetesen változó, személyenként és időszakonként is különböző. Hol intenzívebb a lencsehomály fokozódása, hol lassul a folyamat. Annak eldöntése, hogy a szemcsepp miatt lassul-e a folyamat vagy magától szinte lehetetlen eldönteni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 13., 16:20; Megválaszolva: 2011. november 18., 04:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: