• Szemgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megállapított és kezelt zöld hályogom van. Több hónapja váladékozik a szemem, amire Septosyl kenőcsöt kaptam, de nem használ. Ugyanakkor a látásom is romlik. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés az alapbetegség és a váladékozás között, illetve a látásromlás miért lehet ilyen rohamos? Válaszukat megköszönöm Tisztelettel Johanna

        Dr. Papp Júlia válasza a látásromlás, zöld hályog témában

        Tisztelt kérdező! A zöldhályog és a váladékozás között közvetlen összefüggés nem valószínű. A látásromlást elkülöníteni, hogy az alapbetegség vagy a gyulladás, váladékozás miatt alakult-e ki szinte lehetetlen. Tisztában kell ugyanakkor azzal is lenni, hogy a gyulladás illetve bizonyos gyulladás csökkentők emelhetik a szemnyomást. Fontos lenne a szoros kontroll, szükség esetén tenyésztés végzése és ennek megfelelő antibiotikum kiválasztása.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 12., 11:22; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: