• Éles szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 éve hámsérülés érte a szemem, a nyáron újra levált a hám róla, nagy fájdalommal járt. corneregelt használok. Lassan nálam is kezd kialakulni az öregszeműség, ha jobban koncentrálok, mivel gyengül a látásom, látom a sérülés nyomait. Néha zavar is. Kérdésem, van-e mód ennek korrigálására. Tisztelettel:

        Dr. Papp Júlia válasza a szemsérülés témában

        Tisztelt kérdező! Az öregszeműség korrigálására legideálisabb a szemüveges korrekció, hisz a kontaktlencse esetleg irritációt okozhat. A hám leválását érdemes lenne szaruhártya szakrendelésen megmutatni. Fontos lenne tisztázni a heg pontos elhelyezkedését, a hám állapotát. Esetleg az azóta újabb fejlesztésű femtosecundumos lézer kezelés tudna megoldást nyújtani a heg "tisztítására". Másik módszer esetleg a kollagén rostok közötti keresztkötések megerősítése, de mindegyik módszerről csak a műszeres vizsgálat után lehet érdemben nyilatkozni, hisz addig csak felvetések.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 11., 10:06; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: