• Szem erősítése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        24 éve van szemüvegem, a szemem folyamatosan romlott, romlik. Az utóbbi két vében újabb negyed dioptriát romlott, most már -6-os mindkét szemem (-1 cilinderrel), ráadsául olyan a munkám, hogy állandóan számítógép előtt dolgozom. Egy szemész orvos szemtornát és fekete áfonyát javasolt (lekvár vagy aszalt gyümölcs formájában), egy másik szerint a lutein is nagyon hasznos. Elkezdtem utána járni a dolognak és egy gyógynövény boltban javasolták a következő összetételű, Visionelle fantázianévre hallgató kapszulákat: Lutein 500 mg C-vitamin 200 mg E-vitamin 100 mg Fekete áfonya 50 mg Cink 25 mg Réz 700 mcg Azt ígérik, hogy ha 6 hónapig használom, javulni fog a szemem. Lehetséges ez? Mivel a hasonló szemerősítő termékek (pl. Béres Szemerő, Vitalux+6) a felsorolt összetevőkből jóval kevesebbet tartalmaznak, és nem ajánlják a javasolt adag túllépését, kérdezném, hogy nem adagolnám-e túl magam valamiből a Visionelle-el? Nem tudom eldönteni, hogy mit szedjek és mennyi ideig, mi lenne a szememnek a legjobb, hogy javuljon vagy legalább ne romoljon tovább. Előre is köszönöm a válaszukat!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemerősítés témában

        Tisztelt kérdező! A rövidlátók esetében nem merném azt ígérném, hogy javulni fog a szem. Inkább azt lenne érdemes szem előtt tartani, hogy a rövidlátók körében a szemtengelyhossz növekedésével a retina nagyobb stressznek van kitéve amire a retinát, a szervezetet fel lehet készíteném a felsorolt nyomelemekkel, vitaminokkal. A nagyobb hatóanyag tartalmú készítménye rövid kúra szerű alkalmazással megfelelően felkészítik a szervezetet, míg az alacsonyabb hatóanyag tartalmúból hosszabb kúra szükséges. A különböző irodalmakat böngészve nehéz megtalálni a legideálisabb mennyiségi, összetételbeli hatóanyag csoportot ami a legpozitívabb hatást gyakorolja.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 10., 21:08; Megválaszolva: 2011. november 12., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: