• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! A bal szemem alatt hosszanti irányban a szemem vonalát követve (széltől szélig) egy ideg rángatózás van, egy hónapja folyamatosan! Ezt más is észreveszi rajtam, oly mértékben történik. Időnként felerősödik ez a rángás, ekkor fáj is, és könnyezik tőle a szemem. Elég kellemetlen. Ez előtt még nem tapasztaltam ilyesmit, csak ritkán és pár perc után megszűnt. (Nem tudom, hogy ez mennyire befolyásoló tényező, de szemüveges vagyok, bal: -0,5 jobb: -0,75 és mostanában ritkábban hordtam a szemüveget. Nem tudom, az étkezés befolyásoló tényező-e, de azért leírom, hogy nagyon összetett ételérzékenység alakult ki nálam, így azt eszem amit tudok, általában főtt zöldségeket, könnyebb húsokat főzve, és sok gyümölcsöt.) Mi okozhatja a szemproblémámat, és hogyan kezelhető? Előre is nagyon köszönöm a segítségét! Üdv, Gréti

        Dr. Papp Júlia válasza a szemrángás témában

        Tisztelt kérdező! A szem körüli izomzat finom rángása általában a kimerültség fáradtság jele szokott lenni. Fontos a megfelelő korrekció folyamatos viselése. Érdemes ellenőriztetni az ion szinteket. Bő folyadék, vitamin és megfelelő nyomelem fogyasztás lenne javasolt, emellett pihenés, a szem pihentetése. Elképzelhető, hogy az összetett étel allergia miatti diétázás során ürült ki a szervezete. Ha fogyaszthatja édemes banánt ennie pl.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 07., 09:30; Megválaszolva: 2011. november 11., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: