• Kancsalság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBBeteg! Kisfiamnál másfél éve fedezték fel a kancsalságot,több évi félrekezelés után.A doktornő tavaly augusztusban írt fel neki egy bifokális szemüveget,melyet állandóan kell hordania,így állítólag nem lesz szükség műtétre. A szemüveg adatai:távoli jobb:+3,0 bal:+3,0 közeli jobb:+5.5 bal:+5.5 Augusztusban kellett volna mennünk kontrollra,de a doktornő külföldön tartózkodott,azt üzente,novembertől rendel ismét.Most viszont kiderült,hogy véglegesen kint maradt,így orvos nélkül maradtunk. A legközelebbi SZTK-ban sikerült félrekezelni a gyereket,ezért nem bízom bennük. Egy Pest megyei kis faluban élünk,szerény körülmények között,de a gyerek szeme nem játék! .A Heim Pál kórházban januárra adtak volna időpontot.Várhatok addig? A gyereknek egyre sűrűbben fáj a feje és koncentrálni sem tud az iskolában. Este 8kor már alszik, fáradékony lett, gondolom a szeme miatt.Kérem segítsenek a döntésben, vagy az orvosválasztásban! Tisztelettel:Orsolya

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! A fáradás, koncentráció hiánya nem feltétlenül a szeme, illetve kancsalsága miatt van. A szemészeti kontroll időpontjáig érdemes lenne az egyéb okokat is kivizsgálni - vérszegénység pl. stb. A Heim Pál kórházi vizsgálatot nem kellene kihagyni, fogadja el a januári időpontot. Addig is az SZTKba kellene kontrollra menni és elmondani a tapasztaltakat, az új bifocalis szemüveget és a panaszokat.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 04., 08:38; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: