• Glaukóma avagy más betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A menyem nevében tenném fel a kérdésemet.A közelmúltban volt optikusnál szemüveget csináltatni. ahol meglepetésére közölték vele, hogy magas a szemnyomás a szemében és javasolta, hogy feltétlenül menjen további vizsgálatokra. Kapott is időpontot valamikor decemberben.Azóta nagyon aggódik, hogy mi lehet vele. Az édesanyjának nem régen állapították meg, hogy zöldhályog van a szemén. Tudja, tudjuk, hogy örökölhető ezért is aggódik, de azonkívül még amiatt is, hogy azt hallotta a glaukóma lehet más betegség tünete is. Az utóbbi miatt nagyon fél. Mi is aggódunk, ezért kérdezném, hogy valóban lehet-e más betegség is a glaukóma hátterében. Köszönettel

        Dr. Papp Júlia válasza a magas szemnyomás, zöld hályog témában

        Tisztelt kérdező! A glaucoma egyik típusa, az úgynevezett másodlagos (secunder) glaucoma hátterében valóban más szemészeti vagy egyéb betegség állhat, de ez viszonylag ritka. Ha volt optikában és ilyen alaposan megvizsgálták, hogy még szemnyomást is mértek feltűnt volna, ha például gyulladás van a szemen stb. Ráadásul, amint írta is, hogy a családban előfordul a glaucoma ez is azt támasztja alá, hogy inkább az elsődleges típusról van szó. Nagyon fontos az alapos kivizsgálás és a pontos típus meghatározás.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. november 02., 18:38; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: