• Mit tehetek stroke utáni izomgörcs ellen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly novemberben volt stroke-om. 5 hónappal később féloldali izomgörcsszerű nyomás érzésem van a fél oldalamon ,mintha belülről szorítana valami(láb, kar, mellkas). Mit lehetne ez ellen tenni? Néha zsibbadás és tompább érzés is van. Bénulás szerencsére nem alakult ki. Mikorra múlhat ez el?Vagy ezzel már együtt kell élnem? Esetleg valami izomlazítót tud ajánlani? Azt hallottam, sose múlik el ez a betegség nyomtalanul.

        WEBBeteg szakértő válasza a Stroke, izomgörcs témában

        A gyógytorna és a mozgás a legjobb az izomgörcs ellen. Ha ezekre nem mérséklődik, érdemes kalciumot és magnéziumot szednie, illetve baclofen tartalmú izomlazítót szednie, ezt neurológus tudja Önnek javasolni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 26., 14:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...