• Agyvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapám 57 éves, krónikus májbetegséggel kezelik 9 éve. Sajnos időközben bekovetkezett két agzvérzés is. Idén már kétszer volt kórházban, infuziót kapott, miután felerősödve tért haza. Pár napi jólét után fejfájásra panasykodik, szédül, a feje bal fele húzza, saját szavait idézve. Időközönként, a beszédje is érthetetlen és önkivületi állapotba kerül. A kérdésem az, hogy mi okozza az önkivületi állapotot? Mi lehet az oka annak, hogy egyik pillanatban tud magáról, aztán pár órával később, már nem tud magáról? Kérem, ha lehet adjanak tanácsot mit tegyünk, hogy még ne veszitsük el, ilyen fiatal korban. Válaszukat előzetesen is köszönöm. Tisztelettel: bevakata!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agyvérzés témában

        Kedves Kérdező! Az állapot változás oka lehet egyfajta epilepszia vagy a májbetegség miatt agyi működészavar. EEG vizsgálat lenne szükséges ezk igazolására vagy kizárására. Neurológusuk segítségét kérjék ebben.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 24., 21:11; Megválaszolva: 2011. július 25., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...