• Meddig szükséges szedni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok! Édesanyám egy éve agyvérzést kapott. Úgy magyarázták el nekünk az orvosok, hogy két kapcs tételére volt szükség a műtéti beavatkozás során. Az egyikkel elzárták a szétpattant ér falát a másikkal elzártak egy már dudorodásban lévőt. A műtét után kb 2-3 hónapra volt szükség, hogy édesanyám újból lábra tudjon állni és az alapvető dolgokat el tudja végezni. Viszont teljesen más lett. Egy nagyon pörgös anyuka volt és most nem tudom, hogy a gyógyszerek miatt-e, de nagyon nyugodt lett. És ami kicsit zavaró, hogy úgy látszik mintha néha nem lenne tiszta minden gondolata, cselekedete. Ami úgy igazából érdekelne az az, hogy kell szednie gyógyszereket és kiváncsi lennék, hogy lehet-e azoknak mellékhatása ez. Igazából egy bizonyosra gondolnék. Az a carbamazepin. Olvastam róla hogy lennének ilyensmi mellékhatásai. Meddig szükséges ezt szedni? Még egy évre adtak betegnyugdijat és utána menni-e kell dolgozni. De igy sehova nem fogják felvenni. Előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a karbamazepin, stroke témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom milyen okból adták az édesanyjának a carbamazepint. Ezt tisztázniuk kellene a kezelőorvossal. A carbamazepinnek tényleg lehet ilyen mellékhatása, de sajnos a vérzés következménye is lehet a személyiségváltozás. Mivel nem tudom miért kapta a carbamazepint, ezért nem tudom megmondani, hogy meddig kell szednie. Csak maga a vérzés nem indokolja a gyógyszer szedését, sőt egyetlen epilepsziás roham sem. Beszélje ezt meg kezelőorvosukkal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 21., 08:59; Megválaszolva: 2011. július 24., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: