• Agyi infarktus rehabilitációja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Úr vagy Dr nő! A nagymamám a napokban esett át egy agyi infarktuson és segítséget, tanácsot szeretnék kérni a rehabilitációjával kapcsolatban. Jelenleg kórházban van, nem néz ki túl jól szegény. Tudja mozgatni mindkét oldali végtagjait, a bal karja működik funkcionálisan tehát tud fogni vele vagy tudja használni, a jobbat viszont csak felemelni de az eléggé görcsben van. Elvileg minden nap jár hozzá a gyógytornász és kezelik. Engem mégis most inkább az érdekelne, hogy a szellemi, értelmi rehabilitációján a családtagok hogyan tudnak segíteni? Beszélni tud igaz kicsit nehézkesen csak nem nagyon ismeri meg a casládtagjait vagy összetéveszti másokkal. Testvéreit emlegeti akik már ne élnek illetve ha az ember kérdez tőle valamit azt ismétli vissza. Segít-e az, hogy sokat beszélünk hozzá, felelevenítjük a régi emlékeit? Kérem adjon tanácsot ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm, Üdvözlettel? K. Attila

        Dr. Csuth Ágnes válasza a stroke témában

        Kedves Attila4 Elképzelhető, hogy ez az állapot az elkövetkező időszakban javulni fog, stroke-os betegnél sokszor látható, hogy az egyik agyi terület átveszi a másik funkcióját. Konzultáljanak a rehabilitációt végző orvossal, amennyit csak lehet, beszélgessenek a nagymamával, legyenek türelmesek, pszichiáter segítségét is kérhetik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 27., 16:23; Megválaszolva: 2011. február 10., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: