• Stroke - Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR! 21 ÉVES FIATAL LÁNY VAGYOK ÉS SZEPTEMBERBEN KAPTAM AGYI INFARKTUST! MÉG NEM TUDNI HOGY MI MIATT KAPTAM MEG EZT A BETEGSÉGET, VÁROM A TROMBOZIS LELETET AMIT BP.-RE KÜLDTEK FEL! AZ ITTENI ORVOSOK A FOGAMZÁSGÁTLÓRA GYANAKODNAK. A FÉL OLDALAM LEBÉNULT DE MOST MÁR JÓL VAGYOK, CSAK AZ A PROBLÉMÁM HOGY MINDEN NAP FÁJ A FEJEM ÉS A JOBB KEZEM ÉS LÁBAM FÁJ. ERRE A LÁBFÁJDALOMRA KAPTAM IZOMLAZITOTT,DE A FEJFÁJÁSOMRA XANAXOT IRTAK FEL. DE ÉN NEM SZERETNÉK RÁSZOKNI A GYOGYSZEREKRE! ÉS EZEK A GYOGYSZEREK MELLET MÉG SZEDEM AZ ASPIRIN PROTECET. MIÉRT FÁJ A LÁBAM, ÉS A FEJEM? MEDDIG LESZEK MÉG IGY, ÉS MIT KELLENE SZEDNI A FEJFÁJÁSOMRA? KÖSZÖNÖM

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező!

        A lábfájdalom lehet azért, mert a stroke azt a területet érintette az agyban, ami a fájdalom központja, de lehet a fokozott izomtónus miatt is. Kevés az amit leírt, mert nem mindegy az agy melyik területén következett be a stroke. A fejfájás szintén lehet a stroke maradványtünete, de lehet pszichés eredetű is. Nehéz ezt így ennyiből megítélni, hogy a kezelőorvosa által javasolt gyógyszer megfelelő-e  rá, de ő ismeri jobban az Ön történetét. Ha kétségei vannak a jelenleg szedett gyógyszereivel kapcsolatban, mindenképpen a kezelőorvosát kérdezze meg. Az Aspirin protectet egy újabb stroke esetleges kivédése miatt muszály szednie. Estleg mellette a Bilobil Fortet megpróbálhatja.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 11:03:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: