• Többszörös stroke - Felépülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Válaszoló! Egy ismerősömnek 2, egymást követő stroke-ja volt. Most a rehabilitáció időszakában tart. Az agyvérzések előtt sok alkoholt fogyasztott, rendszeresen. Szeretném megtudni, hogy van-e esélye a normális életre, járásra, beszédre stb. Válaszát előre is köszönöm: Kira

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kira!

        A stroke utáni rehabilitáció kimenetelének megítélése igen nehéz. A javulás mértéke több tényezőtől függ pl. mely agyi terület károsodása következtében alakult ki, milyen súlyos volt a kialakult végtaggyengeség,  milyen gyors volt a stroke kezdete utáni javulás, milyen volt a beteg mozgásteljesítménye a stroke bekövetkezése előtt, milyen társuló betegségei vannak.
        Ezek, illetve a beteg vizsgálata nélkül konkrétumot az Ön ismerőse esetében mondani nem tudok, de az időben megkezdett rehabilitáció és a beteg akaratereje az esetek többségében javulást eredményez. Legtöbbször azonban még sikeresnek mondott rehabilitáció esetében sem éri el  a beteg állapota a stroke előttit, tehát mozgásteljesítményében, szociális funkcióiban ügyetlenebb lesz. Az ismerősének rehabilitációját végző szakorvossal való konzultációval pontosabb képet kaphat a várható javulásról.

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-17 20:49:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: