• Agytrombozis után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesapám (56 éves) egy hete került kórházba agytrombózissal és másodlagos vérzéssel. Ma volt egy érfestékes CT vizsgálata, mely kimutatta, hogy a vérzés felszívódott, 2rög viszont megmaradt. A rögök a véráramlást nem befolyásolják, ha jól értettem az egyik olyan helyen van, ahol sok hajszálér van, a másik meg kicsi, és nem zárja el az eret. Mikor rákérdeztünk, hogy mi lesz a rögökkel, ha egy hét kezelés után is ott vannak, azt a választ kaptuk, hogy a rög be fog épülni. Édesapámnak egyébként panasza már nincs, fejfájása megszűnt, mindene mozog, beszéde hibátlan. Az lenne a kérdésem, hogy a rögökkel valóban együtt kell majd élnie, valóban " normális" az hogy nem szívódtak fel? Mit kell tennünk ahhoz, hogy ez később ne okozzon problémát? Előreláthatólag kb 5 nap múlva kiengedik, kicsit meg vagyunk ijedve hogy mi lesz... Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó lány

        Dr. Kerekes Éva válasza a stroke témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az ijedelem jogos, de törekedni kell arra, hogy az életünk normális mederben follyon tovább. A meddő aggodalom megmérgezi az életet- próbáljanak ugyanúgy élni, ahogy eddig. A vérrög nem szívódik fel, és az elhalt agyi terület is úgy marad- ezzel nem tudunk semmit tenni, viszont a következő agyi trombózist meg lehet előzni, erre kapnak majd javaslatot, amit be kell tartani, és a kontrollokra járni kell. Gyógyszert kell szednie, a vérnyomást és vércukrot, testsúlyt megfelelő értékeken kell tartani, ha szükséges, kardiológiai gyógyszereket is szednie kell. Gyógyulást kívánok az édesapjának!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2016. június 06., 20:14; Megválaszolva: 2016. június 08., 00:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...
        Férjem könnyebb végkifejletű agyvérzést kapott mult év szeptemberében.(tehát nehezebb látványos károsodás nincs) Mivel szivritmuszavara volt az orvosok feltételezése szerint az játszhatott közre 2 vérrög keletkezésében. Azóta...
        Tisztelt Doktornő! Apósom 4 nappal ezelőtt rosszul lett, stroke-ot kapott.Jobb oldala lebénult és a beszéde is elment. Korábban már 5 éve volt egy de az enyhe volt nem voltak ilyen súlyos problémák. Beszállították a mentők a kórházba nagyon...