• epeműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kedden lesz két hete, hogy laparoszkópos epeműtétem volt. Előtte gyomortükrözést és ERCP vizsgálatot csináltak. Kisebb hasnyálmirigy gyulladásom is volt műtét előtt. A műtét napján vett vérnél az amiláz érték normális volt, a lipáz érték viszont 145. A problémám, hogy mióta megműtöttek iszonyatos hascsikarás előzi meg a wc-re menetelt minden reggel és nagyon nehezen múlik el. A hasam sokszor puffad és jobb oldalon sokszor kemény. A székletem hígabb és sárga. A neten találtam diétát, a szerint eszem. Ez normális ilyen műtét után? Nagyon meg vagyok ijedve. Köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban előfordulhat a leírt tünete epehólyag-eltávolítás után. Első lépésben fogyasszon több növényi rostot és kerülje az egyszerű szénhidrátokat. Ne fogyasszon szénsavas italt, alkohol- és dohányzási tilalom. Folytassa a diétát és alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 23., 18:40; Megválaszolva: 2011. október 24., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: