• Köldöksérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Üdv! A párom 3 hónapja körül vett észre a köldök felett egy bogot.Időnként megnövekszik, máskor meg visszahúzódik, észrevehetetlen. Mondhatom van kis súlyfelesleg is rajta, de annak ellenére kitapintható. Az utóbbi időben, úgy egy hónapja körül folyamatosan hasmenése van, naponta 4-5 alkalommal is, és étvágya sincs már, mint régebben. Kérdésem, hogy ez köldöksérv-e vagy esetleg daganat, mert az édesapja is vastagbélrákban halt meg, sajnos, amit későn diagnosztizáltak. Előre is köszönöm válaszát. Üdv:Erika

        Dr. Boros Miklós válasza a köldöksérv témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek köldöksérvre utalnak. A hasmenés és étvágycsökkenés miatt alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje az egyszerű szénhidrátot. A köldöksérv műtéti megoldása indokolt, emiatt keressen fel sebészeti szakrendelést. Amennyiben a táplálkozási változtatás nem vezet eredményre a gasztroenterológiai kivizsgálás is indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 04., 15:21; Megválaszolva: 2011. október 06., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: