• Természetes ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Már többször írtam Önnek, a feleségem ptx-e miatt. Négyszer volt neki, ebből kétszer a kulcscsontjánál, kétszer a hóna alatt a bordáknál vezették be a csövet. Ez már 4 hónapja volt, de azóta gyakran -főleg időjárási front érkezésekor- bele-beleszúr valami a lapockájába, érzékeny a sebe és előfordul, hogy a seb körül fáj a bordája. Érdeklődnék, hogy ez természetes-e, várhatóan mennyi ideig fog ez így menni, mert ilyenkor mindig kicsit megijedünk, nehogy újra ptx-e legyen. Köszönettel:

        Dr. Balogh Andrea válasza a ptx témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A rendszeressé váló panaszok nem természetesek, ilyenkor mindig gondolni kell az esetleges kiújulásra, ezért azt javaslom, hogy keressék fel korábbi kezelőorvosukat, vagy egy mellkassebészeti szakrendelést és járjanak utána pontosan mi felelős a panaszokért.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 08:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: