• Csipőrotézis kockázata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves Doktor Úr!44 éves vagyok 11 éve szüléskor rejtett csipőficam miatt trauma érte a csipőm és öt évig nem vették észre igy elhalt beroppant a combfej és teljes csipőkopás alakult ki,jövőre tervezik a protézist,de most kiderült hogy íny és csontsorvadásom van(sikerült aputól ezt is örökölnöm)....ez mekkora kockázati tényező mütét közben,mit tanácsol köszönöm szeretettel Éva

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőprotézis témában

        Pontos válaszhoz szükség lenne a dokumentációk ismeretére és egy vizsgálatra is. A csontsorvadás nem kedvez a csípőprotézis beültetésnek. Kérdés az, hogy ez a combcsontot is érinti-e, hiszen itt rögzül a protézis egyik eleme. Ha ez is érintett, akkor csökken az esélye a tartós protézis beültetésnek. Pontos választ kezelőorvosától kaphat a leletek és eredmények birtokában.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 11:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 16:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: