• Sérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! 1999-ben volt az első császármetszésem, köldöktől-szeméremcsontig.Nem tudom, hogy ennek következménye-e, de köldöksérvem lett.Azóta még két császárom volt, 2001-ben és 2009-ben.Most az utolsó császár után olyan furcsa a hasam. Még mindig elég nagy és a vágás mellett a bal oldalon elég érzékeny. Illetve, ha reggel felkelek az ágyból, mindig fáj a köldökömnél. Ez a sérv miatt lehet? Mennyire kell ezt komolyan venni, úgyértem, szükséges orvosi beavatkozás vagy ezzel kell együtt élnem, mert 3császár után ez a normális? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel:Kriszta

        Dr. Boros Miklós válasza a sérv témában

        Tisztelt Kérdező! A sérv jellegzetes tünete a változó méretű előboltosulás a hason. Ilyen tünetet nem ír. Sokkal valószínűbb a műtéti metszéseknek megfelelően kialakult hasűri összenövés esetleg. Kerülje a puffasztó ételeket, alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Erősítse hasfali izomzatát. A fájdalomnem normális és nem is kell elfogadni. Első lépés az életmódváltás és amennyiben nem hoz javulás keresse fel háziorvosát egy fizikális vizsgálat miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 12:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: