• Csúszdabaleset

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, nyaralásunk során egy élményfürdőben történt, hogy egy fedett csúszdát kipróbáltam, melynek több méteres teljesen sötét, beláthatatlan szakasza is volt, ahol egy tripla kanyarban, a nagy sodrás nekicsapott a falnak úgy , hogy a nyakam visszarándult , már nem tudtam ellentartani, és nagy erővel belecsapódott a fejem a csúszda oldalába. Nagyon nagy fájdalmat éreztem, nagyon meg is szédültem,nem nagyon emlékszem, hogy keveredtem ki a vízből. A jobb halántékom fölött a homlokom jobb oldalán egy gyerekökölnyi duzzanat keletkezett és a bőr is felszakadt egy 2 cm-es hosszúságban. Jegeltük, a sebre fertőtlenítőt raktunk, de tekintettel arra, hogy nagy fájdalmat éreztem, és szédültem, mentőt hívtak, akik beszállítottak a legközelebbi kórházban, ahol koponya rtg-t készítettek, majd hazaengedtek azzal, ha kettős látátsom alakulna ki, vagy hánynék, menjek vissza. Ezek a tünetek ugyan nem jelentkeztek, ám a fejfájásom nem szűnik, fáradékonyabb vagyok - annak ellenére, hogy nem terhelem magam-, és az ütés helyétől az agyam középpontja felé sűrűn érzek erős fájdalmat. Ha lehajolok, vagy hirtelen mozdítom a fejem, egyből érzem, ahogy végigfut a fájdalom. Segítségét szeretném kérni, hogy ezek a tünetek mit jelenthetnek? Kívánnak -e további kivizsgálást? Ha igen, kihez forduljak? Köszönöm szépen!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a fejsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján az agyrázkódás kizárható, mert az erre utaló tünetek nem alakultak ki. Koponyaűri vérzésre sem utal semmilyen tünet. Nagy valószínűséggel egy nagy fokú zúzódást sikerült összeszednie. A fejfájás, szédülés általában 6-8 napig is tarthat. Ha ezen túl is fennállnak a panaszok, akkor célszerű visszamenni a baleseti szakrendelésre, vagy felkeresni egy ideggyógyászati szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 21., 21:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: