• Golkönyök műtét uitán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Augusztus 08.-án volt golf könyök műtétem.Medialise picondylus humeri peroostealis heges megvastagodása és nulnarius perineuralis heges epicondylaris adhesio volt a diagnozis ezért Hohmann szerinti tenotomiát ls nulnaris transpositiót végeztek. Komplikáció majd azt követően duzzanat nem volt.Azóta megkezdtem a fokozatos tornáztatást de azt érzem hogy nagyon húzódik belül és mintha nem tudom vízszintesen kinyújtani a kezemet., valamint vannak olyan mozdulatok amelyek esetén éles fájdalmat érzek. 1., Még bent vannak varratok, ezek befolyásolhatják mozgást? 2. Varrat kiszedést követően meleg (sós) vízben történő tornásztatás segít majd? 3., Mikorra várhatom azt amikor teljes mértékben be tudom hajlítani a karomat...esetleg teniszütőt tudok fogni és elkezdeni sportolni...ez mitől függ? köszönöm zoltán

        Dr. Bogdán Aurél válasza a golfkönyök témában

        Megfelelő választ a dokumentumok pontos ismerete és vizsgálat nélkül nehéz mondani. Elvileg a bent lévő varratoknak nem szabadna befolyásolni a mozgást. A meleg, sós vizes tornáztatás nem szükséges a teljes funkcióhoz, de egyes esetekben a vízben végzett torna (nem feltétlen gyógyvízben, de nem meleg vízben, max. 36-38 C) gyorsíthatja a rehabilitációt. Általában, ha minden rendben zajlott a műtét során és megfelelően végezték a beavatkozást, akkor 4-6 hét alatt el kell érje a teljes terhelést és újra sportolhat, természetesen az elején kíméletesen. Pontos választ operáló orvosától várhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 16:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 00:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: