• Epeműtét utánni hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Julius 25-én operáltak laparoszkopos epekő műtéttel de mivel a kövek a májba voltak furodva fel kellett vágni is. És a holyag az orvos szerint nagyon csunya volt. Az operáció előtt 1 hónappal erős hamenés vés székrekedés váltakozott és narancs színű volt. Sajnos az operáció után is ugyan ez az állapot de most ugy érzem sok a gyomorssavam is ma elkezdtem ionos vizet fogyasztani. Kérdésem. Mitől lehet a narancs színű széklet? Az epe és a rossz májkép okozhatja? Köze lehet a gyomor sav tultengésnek a hasmenéshez?

        Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen szükséges diétázni a műtét után. A panaszok hátterében a gyomorsavtermelés zavara is lehet, nem csak az epehólyag-kövesség, így további kivizsgálás lehet indokolt, ha az életmód- és táplálkozási váltás nem elégséges. Kerülje a fűszeres- és zsíros ételeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Fogyasszon több növényi rostot és elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Legyen napi 5 étkezés. Alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 14:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: