• Tályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/nő! Párom 1 éve kezdett el a fenekén egy fájdalmas gumót érezni, ami mint később kiderült tályog lett. Azóta háromszor kiújult, háromszor műtötték. A végbél felé is találtak átjárást, amit a legutóbbi műtétnél elzártak. A seb a fenekén pont a hajlatban található, tulajdonképpen azóta sem gyógyult be rendesen. Olykor enyhén nedvedzik illetve a vágás mellett keménység érezhető, olyan mintha a járat nem szívódott volna fel rendesen, vagy valamilyen izom lenne. Ez a keménység is változó, olykor erősebb, olykor pedig alig érezhető. Most is nagyon tanácstalanok vagyunk, mert nagyon kemény. Normális ez? Láza nincs, a terület nem piros, nem meleg. Lehetséges, hogy maradt ott valam, ami ilyen nehezen vagy esetleg soha nem fog elmúlni? Köszönöm:J.V.

        Dr. Boros Miklós válasza a tályog témában

        Tisztelt Kérdező! Ez pylonidalis cysta lesz. Gyulladásmentes időszakban egy radikális kiírtás szükséges. Keressenk fel nagyobb sebészeti szakrendelést. Műtét nélkül tartós panaszmentesség nem lesz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 18:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 20., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: