• Lépműtét utáni hasi fájdalom és étkezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Június 7.-én lépműtétem volt vérképzőszervi betegség miatt.Az elmúlt 2-3 hétben állandó jelleggel fájnak a sebeim és elég kemények olyan mintha csomós lenne.Laparoszkópos volt a műtét.Ez mitől lehet?A másik kérdésem pedig az étkezéssel kapcsolatos.Puffad a hasam és fájnak,görcsölnek a beleim evés után, állandó hányingerem van és már többször hánytam is.Azt szeretném kérdezni hogy mit lehet ilyenkor enni és mennyit?A lépkivételtől lehetnek ezek a problémák? Köszönöm válaszát! Tisztelettel Molnár Erzsébet

        Dr. Boros Miklós válasza a lépműtét témában

        Tisztelt Kérdező! Ennyi idővel a laparoszkópos műtét után szokatlan a kifejezett gyomor-bél rendszeri panasz. Diétázzon, kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat, fűszeres-puffasztó ételeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Amennyiben nem javul a táplálkozási és életviteli változtatásokra legyen egy gasztroenterológiai szakvizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 20:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: