• Altatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv, Apámnál körülbelül fél éve állapítottak meg daganatot (a nyaki nyirokcsomóiban van a daganat), már nagyjából 8, talán 9 hónapja van ott, de sokáig halogatta az orvosi vizsgálatot. A szövettan kimutatta,hogy 95-96% esély van rá, hogy jóindulatú a daganat. Elvileg nem sokára meg fogják műteni, méghozzá altatásban. 57 éves,több, mint 40 éve erősen dohányzik,ráadásul eléggé el van hízva, a vérnyomása alacsony, a cukra normális, a koleszterinje viszont magas. Ilyen adatokkal mennyire veszélyes az altatás? Milyen komplikációkra lehet számítani? Mekkora esély van rá, hogy talán fel sem ébred belőle? Kérem mielőbbi válaszát, eléggé kétségbe vagyok esve! Előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a altatás témában

        Kedves Kérdező! Bármilyen esélyt latolgatni azzal kapcsolatosan, hogy milyen probléma milyen százalékban léphet fel az altatás során, nem tudok, nincs is értelme, mert édesapja kardiológiai, légzőszervi, egyéb állapotáról nem tudok biztosat. Altatás előtt úgyis megvizsgálja az aneszteziológus, átnézi a korábbi leleteit, ha rizikós az altatás, el fogja mondani a lehetséges veszélyeket.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 12., 16:44; Megválaszolva: 2011. július 13., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő- Doktorúr Fiam betegségét szeretném leírni folymatában. 2012,12.14. mélyvénás trombózis /8030/ párhuzamosan Seronegatív spondylarthropatia /M4680/ Az utóbbi 2005 óta állt fenn csak nem tudták megállapítani mi a betegsége...
        Fél évvel ezelőtt megharapott egy kutya. Az alsó ajkam alatt. a bal oldali résznél (szemben jobb) .. Kívülről 4 helyen össze varrták. A harapott terület kb 3-4 cm kör átmérőjű. Mivel áthatolt a szájüregig a kutyus, magyarul át harapta az...