• Végbélrepedés, véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Már kb másfél hónapja végbélrepedésem van. Nem tudom biztosra, csak gondolom, mivel néha véres a székletem,de csak akkor, ha kemény a székletem, ha híg akkor nem. valószínű hogy a kemény széklet végett nem tud begyógyulni a sebem. Nem nagyon szeretnék orvoshoz menni, mert nagyon kellemetlen dolog, főleg egy nő számára. A kérdésem az lenne, hogy zajlik egy ilyen vizsgálat, hogyan állapítja meg az orvos hogy végbélrepedésem van, végbéltükrözéssel csak? attól is nagyon félek és gondolom fájdalmas is, mivel a vizsgálat közben is fel lehet sérteni a sebet. Valamint milyen műtéti eljárás van erre és utána hogyan tud az ember székletet üríteni a műtét után? Azt mondják fájdalmak is vannak utána.Nem szeretnék műtétet. Köszönöm a válaszát előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! A végbélrepedés miatt minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra és székletlazításra. Ne fogyasszon fűszeres ételeket, alkalmazzon probiotikus kúrát. Helyileg használjon aranyér elleni kenőcsöt. A táplálkozási és életviteli változtatások és a helyi kezelés megelőzi a műtétet. Orvosnál első lépés a fizikális vizsgálat és ujjal a végbél ellenőrzésre. A vastagbéltükrözés nem az első lépcső.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 11., 15:14; Megválaszolva: 2011. július 13., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: