• Műtét vagy boipszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Dr.Boros Miklós! Köszönöm,hogy ilyen hamar válaszolt a kérdésemre.Ma sikerült bejutnom az endokrinológiai szakrendelésre és az orvos kitapogatta a csomót a nyakamon és azt mondta,hogy jövőhéten kedden biopsziát kell elvégezni.Meglepődtem mert semmi mást nem mondott csak annyit,hogy tűszúrás és fájni fog de meg kell csinálni.Megmondom őszintén ,nagyon szkeptikusan fogadtam a dolgot,mivel ezután rögtön ki is ment a rendelőből,semmit nem tudtam vele beszélni és nagyon félek.Más orvos is említette a műtétet,de erről senki nem beszélt,ráadásul nem tudom mi a lényege ennek a vizsgálatnak.Hallottam már róla félig meddig de úgy tudtam,hogy daganatos betegségeknél szokták csak elvégezni.Nem tudom mi tévő legyek mert ha műtét indokolt akkor miért kell biopsziát végezni és miért nem tudom,hogy mi is a diagnózisom körül-belül?Ha bővebb felvilágosítást tudna adni nagyon hálás lennék!Ön szerint szükséges beleegyeznem ebbe a vizsgálatba?Nem tudom mi lenne számomra a megfelelő eljárási menet?!Köszönöm előre is a segítségét,türelmét. Tisztelettel:Danoválné Latzkovits Roberta

        Dr. Boros Miklós válasza a biopszia témában

        Tisztelt Kérdező! Az ultrahang és a labor sem tudja kizárni a rosszindulatú daganatot. Ezt csak a biopsia tudja megmondani. Mivel más a műtéti megoldás rosszindulatú daganat esetén (ez sokkal ritkább) a kisebb fájdalommal járó mintavétel valóban indokolt. A műtét nem kerülhető el, de a műtéti megoldás már a műtét előtt eldönthető a biopsia eredményének ismeretében.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 07., 11:26; Megválaszolva: 2011. július 08., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: