• Pectus Excavatum Műtét után recseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! 2 hete estem at pectus excavatumot korrigalo nuss muteten. Azt hiszem rendkivul gyors tempoban gyogyulok leszamitva egy kisebb dolgot ami lehet jelentektelen aggodalom. Problemam a kovetkezo. A mutetet koveto kb. 3. nap ota jobb oldalam recseg, kattog. Erzem ahogy a bordaimon mozog a lemez. Kozepen es bal oldalon neha-neha kattan egyet. Kulonosebb fajdalmat nem okoz, neha elofordul ha levegot veszek es benntartom, hogy kattan egy nagyot ilyenkor ezt kellemetlen fajdalom kiseri. (tudtommal a lemez nincs rogzitve egyik oldalamon se kulon) Kerdesem, hogy ez normalis-e, ha igen tapasztalatai szerint mikorra varhato javulas, ugyanis eleg zavaro, hogy minden lepesnel, minden mozdulatnal recseg, ropog. Valaszat Tisztelettel megkoszonom!

        Dr. Boros Miklós válasza a pectus műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A lemez mozgása okozza a recsegést. Mivel nincs rögzítve ez nem is meglepő. Pár hét után lezajlik a hegesedés és a lemez nem fog mozogni. Amennyiben 4-6 hét után is megmarad a tünet egy ellenőrzésre vissza kell menni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 06., 22:44; Megválaszolva: 2011. július 08., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: