• Évek óta tart....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Bemásoltam ide előző kérdésem és az Ön válaszát!! -------------------------- Kérdésem csak tünetekre épül,igazából még nem kaptam konkrét választ arra hogy mitől is van ez a panaszom. 2001.szeptemberében mentem először orvoshoz a következő tünetegyüttessel: a jobb combom belső legfelső felén,már az inasrészen,de semmi köze a nőgyógyászathoz (nőgyógyász és saját tapasztalatom szerint sem)vettem észre 1 csomót,ami hol kisebb,hol nagyobb lett.Legelőször a sebész ambuláns ellátással felvágta,majd gumilapot helyezett bele,hogy napokig tudjon tisztulni és elmúlt. Majd 1 év múlva megint észre,észre vettem.de kb.az előző helytől kb.1cm-re a tünet ugyanaz,azzal a különbséggel,hogy az már nem csak meg megnőtt és összement,hanem úgy viselkedett,mint 1 pattanás.Persze a nagysága változó volt mindig ennek a "pattanásnak",de a tartalma ugyanaz,gyulladt,fehéres-sárgás váladék.Volt hogy 1 héten többször is "kifakadt",már nagyon elvékonyodott ott a bőr.Második alkalommal is a sebészetre kerültem.Gyógyulásom és válasz keresésem érdekében megjártam a bőrgyógyászatot,ahol kísérleteztek,megjártam a nőgyógyászatot,akihez minden évben járok,de mégis kinevetett,hogy ezzel a problémámmal mit keresek ott ,mert nem tartozik a nőgyógyászathoz......válaszom egyszerű :a bőrgyógyászatról küldtek.Ezer fajta krém és gyulladáscsökkentő szedését ajánlották.....majd maradt a sebészet,aranyos dokival....ahol először többször szintén ambuláns ellátásban részesültem,majd pár hét többszöri kezelés után az orvosom úgy döntött,hogy altatással kitisztítja nekem ott azt a részt teljesen.Na a műtét után jártam is 2 naponta hozzá kb.6 hónap alatt lezajlott és változott annyit a problémám,hogy kb.2-3havonta éreztem mindig hogy na most kellene megnyomni és ez a fehér-cérna szerű váladék távozik ott mindig.A szagát nem részletezem!!A háziorvosom anno akkor azt mondta hogy ő attól tart,hogy nehogy sipoly keletkezzen ott...::)) Ez kb.2006-ban volt.Azóta csak ez a pár havonkénti kis kellemetlenség jött elő. Most 2011 elején szintén erősebben előjött ez a problémám..a bugyivonalon található kis pontocskám hol nagyobb hol kisebb.....néha erősebben,gyengébben fáj,most nem váladékozik,fehéredik ki a közepe mint a második szériában jártam ,inkább az első alkalmakhoz hasonlít. Konkrét választ soha nem kaptam,inkább csak feltételezéseket...hogy valószínűleg zsírmirigy vagy szőrtüsző.Az altatás alatt lévő beavatkozás során sem talált semmi kézzel foghatót az orvosom.Az orvosom hozzáállása ebben ügyben pozitív volt,mert hetekig sokszor 2 naponta találkoztunk,már olyanok voltunk mint a barátok. De választ sajnos nem tudott adni.Kérdésem szerintem egyértelmű:Mi okozhatja,merre ,kihez forduljak,most hogy a problémám újra előkerült,ráadásul azóta elköltöztem Kecskemétre,szóval ismeretségem a 0-val egyenlő...a sebészetre pedig egyből nem rohannák,mert azt az időszakot nem kívánom senkinek.Köszönöm válaszotokat. Üdv.Ágnes 2011-03-08 15:57 --------------------- Tisztelt Kérdező! A krónikus gyulladásos folyamatot fenntartó dolgot kell megszüntetni. A javaslatom, hogy a bőrön lévő nyílás mögött lévő járatot kell tisztázni. ennek többféle formája létezik. Biztosan van a bőr alatti lágyrészekben járat. A végleges megoldást a gyulladásmentes időszakban végzett műtét jelenti, mikor az érintett lágyrészt kell eltávolítani. Az állandó megnyitogatások és kötözgetések nem fogják a problémát megoldani. Keressen fel sebészeti szakrendelést. 2011-03-10 15:03 ---------------------- Áprilisban szintén megjelent ez a problémám,fel is kerestem egy sebészeti szakrendelést,ahol ugyanazt tették,mint az ezt megelőző években,gyors érzéstelenítés,ami persze a gyulladt részre nem hatott ki,majd szike...betadin....kötözés...másnap kontroll-kitisztult és mehetek haza,de aznap este már újra életre kelt a problémám.Utána hetekig még bajlódtam vele,próbálkoztam különböző dolgokkal(aloe vera stb.) és végül nem tudom,hogy az arckrémemnek köszönhető e,de azóta nem jött elő.Szokott ilyet csinálni,hogy hirtelen eltünik,mint ha nem is lett volna. Az arckrémem gyógyszertárban kikevert készítmény,mely receptnek az összetevői: -unguentum alum.acet.tart -unguentum oleusum -ftorocort kenőcs -magidíj kenőcs és a műanyag tégely :) Köszönhetem én ennek a problémám hirtelen "eltűnését" vagy csak az történt ami szokott?? Ha esetleg újra előjönne,akkor tudom hogy hová kellene mennem,de mit mondjak hogy az Ön által előző levelében leírt ellátásban részesüljek,mert most is elmondtam és orvosi papírral igazoltam,hogy nem új keletű probléma ez.,de nem tudom hogy miért ez az első amit tesznek. Nőgyógyászt is emlegetett az asszisztens hölgy,de ott is jártam már évekkel ezelőtt ezzel,de mondhatni kinevetett,hogy ez nem nőgyógyászati probléma. Előre is köszönöm válaszát!! üdv .Ágnes

        Dr. Boros Miklós válasza a sebészet témában

        Tisztelt Kérdező! Nem nagyon tudok jobb tanácsot adni, mint előzőleg. Az akut gyulladásban a megnyitás és kitisztítás, kötözés jó választás hiszen ezt kell tenni, de a kialakulás mögött lévő elváltozás nincs megoldva. A helyi gyulladáscsökkentő és antibiotikus kezelés mindig megfogja oldani az elváltozást, de csk időlegesen. Keressen fel sebészeti szakrendelést ismét és vigye el az összes papírját is magával. Ezt átnézve világos lesz, hogy a radikálisabb kimetszés nem kerülhető el.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 05., 15:20; Megválaszolva: 2011. július 06., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: