• Műtét vagy további teendő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt napokban derült ki ,hogy a már meglévő sthruma-m állapota rosszabbodott.Azt írja az UH lelet: Az isthmus 7mm,benne jobb oldalon egy 4 mm-es echoszegény udvarral határolt solid göb látható.A jobb lebeny 20x28x60mm,benne egy 25x40mm echoszegény udvarral határolt,echomentes területeket is tartalmazó solid göb látható.A bal lebeny 18x19x55mm,benne elszórtan néhány 2-3 mm -es echoszegény göb ábrázolódik.A trachea balra dislocalt.Azt szeretném kérdezni öntől,hogy ez pontosan mit is jelelnt,ugyanis az orvos műtétet emlegetett,bár a labor eredmény negatív.Fizikai panaszaim vannak,nyelési nehézség ,félrenyelés ,gombocérzet,ráadásul már szemmel láthato a struma.Nem tudom hova forduljak mert mindenhol minimum 3 hónapot kell várni előjegyzéssel és a problémám egyre rosszabb!!!Választ pedig nem kapok ,hogy most mi is a teendő és mire számíthatok.Köszönöm előre is!!!Danoválné Roberta

        Dr. Boros Miklós válasza a pajzsmirigy műtét témában

        Tisztelt Kérdező! Az ultrahang lelet alapján a műtét indokolt (a göb mérete miatt). Szükséges lenne ismerni a pajzsmirigyfunkciót is. Érdemes l-thyroxinnal elnyomni a pajzsmirigy működését ezzel meg lehet előzni a göbök kialakulását, de ez az ön esetében már csak a műtét után jön szóba. A panaszok megjelenését nem szabad megvárni a korábban elvégzett műtét szövődmény esélye sokkal kisebb és az eredmények is jobbak. Konzultáljon a kivizsgálást végző endokrinológussal.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 05., 13:13; Megválaszolva: 2011. július 06., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: