• Epeműtét utáni baloldali fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Lassan 2 hónappal vagyok a laparoszkópos epeműtétem után, tartom a diétát, nincsenek emésztési gondjaim. Egyedül egy furcsa dolog fordul elő, a hasfalam baloldalán, eléggé a szélén, köldökmagasságban szúró érzés jelentkezik étkezések után, néhol erősebben, néha enyhébben, de szinte mindig. Sosem jobb oldalt. Nem tart túl sokáig. Kell ezzel foglalkozni, vagy igényel vizsgálatokat (sérv esetleg)? Köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező! A sérvre ez a fájdalom és a helye sem jellegzetes, sokkal valószínűbb a gyomorsav termelési probléma. Első lépésként kerülje a szénsavas italokat és fűszeres ételeket, valamint szedjen gyomorsav csökkentő gyógyszert. Minden nap mozogjon legalább fél órát és alkalmazzon probiotikus kúrát. Amennyiben nem javul legyen egy ellenőrzés a gasztroenterológián.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 29., 19:27; Megválaszolva: 2011. július 01., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: