• Végbélrepedés, pici seb van ott

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Nemrégiben, olyan másfél hónapja alakult ki nálam Végbélrepedés. A nővérem megnézte a végbelemet, nem nyúlt hozzá, csak megnézte. Azt mondta, hogy alig látszó kis seb van, olyan 2-3 mm-es. Ennek gyógyítására utánanéztem az interneten a gyógyulásnak. Mindennap ülő fürdőztem, és Mira vizet ittam, ami persze meglágyította a székletemet. Kicsit hanyagoltam az ülőfürdőt, és a Mira vizet. Sokszor, megszakítással volt véres a székletem. A napokban viszont volt olyan, hogy nagy székrekedésem volt. Bogyókban jött ki belőlem a széklet, mint a kecskebogyó. Ekkor tényleg nagyon vérzett, és félek, hogy nagyobb lett a seb. Másnap reggel kimentem a wc-re, nem volt széklet. Egy kisebb "puki" elszállt, és akkor vérzett. Nagyon félek, orvosnál nem voltunk, és nem is akarok menni. Ócsai vagyok, Dabasra kéne mennem az SZTK-ba, de nem szeretnék, mert ott szenvedtem vagy 7 alkalommal a bokám miatt a sebészeten. De viszont még szégyenlős lány vagyok, és nem viselem, hogy egy férfi nézegesse a hátsófelemet... E mellett pedig utánanéztem az interneten, és olvastam, hogy Babakrémmel jó kenegetni, és 3-4 nap múlva "gyökeres változás" kezdődik, hideg vízzel mosni székelés után, és fenntartani a lágy székletet. Nem érzem szükségesnek azt, hogy orvoshoz kellene menni. Csupán azt vettem észre, hogy amikor jó volt a székletem, akkor nem véreztem, de mikor keményebb volt, a gyógyulófélben való végbelemet megint felsértette a széklet, és azért vérzik. Tehát akkor tartanom kell magam a kiegyensúlyozott étrendhez, hogy begyógyuljon. Tehát azt kérdezném, hogy a Maga igaza mellett, melyik leghatásosabb gyógymódot ajánlaná? Válaszát köszönöm! :)

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! Folytassa a széklet lazítását. Fogyasszon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea). Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Helyileg használjon aranyér elleni kenőcsöt. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, fűszeres ételeket.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 19., 08:49; Megválaszolva: 2011. június 22., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: