• Aranyér probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Én 23 éves nő vagyok és külső fájdalmas aranyerem van amit most reparon kúppal kezelek, de nem érzek javulást ugyanúgy fáj már több napja. Nagyon félek a tükrözéstől és nemtudom, hogy lenne-e egyeltalán rá szükségem? A családban 2 vastagbél rákos személy is van a közletlen környezetemben. Lehet örökletes betegség? Milyen orvost keressek fel? Köszönöm K.

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Nem első lépés a vastagbéltükrözés. A kizáródott aranyér valóban nagyon fájdalmas, akár több napig is. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát, ne fogyasszon fűszeres ételeket. Amennyiben 7-10 alatt nincs javulás keressen fel proctológiai vagy gasztro-enterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 16., 10:41; Megválaszolva: 2011. június 21., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: